Body Mind Analyse

Body Mind Analyse is bij CSTC een open weg om zelfonderzoek te doen met als doel de afstemming (coherentie) tussen hoofd en hart te verbeteren door in contact te komen met onder andere je co-dependency (zie onder) items.

Bovenstaand proces heeft te maken met het ontdekken, doorvoelen en tot rust laten komen van de zogenaamde co-dependency status, hiermee wordt een conditie bedoeld waarbij ons tekort aan zelfvertrouwen en eigenliefde een situatie laat ontstaan waarbij we bijvoorbeeld geen liefde in ons leven kunnen hebben of toelaten.
Alle co-dependency items zijn uitingen van de wonden van ons innerlijke kind. Het begrip "innerlijke kind" wordt gebruikt als metafoor, dat als hulp wordt gebruikt om al de verdrongen gewonde aspecten van onszelf te identificeren en te voelen.
Met behulp van doorvoelde gewaarwording en verwerking van deze "innerlijke kind" wonden kunnen we de co-dependency status beëindigen.

Door gebruik te maken van "listening- en unwindingstechnieken" in combinatie met dialogen, kunnen dieper verborgen psycho-emotionele blokkeringen te voorschijn komen die verkent en vervolgens verwerkt kunnen worden.

Ons functioneren zowel lichamelijk als psycho-emotioneel wordt mede bepaald door "oude" opgeslagen, gevoelige, niet verwerkte informatie ( traumata) waarbij ons gevoel van integriteit en veiligheid, bewust of onbewust, gekwetst of beschadigd is.
Vaak wordt ons lichamelijk en psychisch functioneren, dus ook de persoonlijke ontwikkeling tegengewerkt door dergelijke onbewust geactiveerde processen. Deze processen zijn in staat om ons binnen één seconde zowel psycho-emotioneel als lichamelijk uit balans te brengen, bijvoorbeeld verstijven van angst, plotseling geen woord meer uit kunnen brengen, flauwvallen als bepaalde spanning te hoog oploopt, etc.

Body Mind Analyse is zinvol als:

  • je jezelf beter wilt leren kennen;
  • je het gevoel hebt, of kent, dat je tegen een grens aanloopt en je weet of voelt dat er meer is;
  • je steeds dezelfde soort valkuilen op je weg tegen komt;
  • je in balans wilt komen;
  • je bepaalde emoties niet achter je kan laten;
  • je de achtergrond van dwangmatige handelingen wilt verkennen;
  • je "het innerlijke kind" wil ontdekken en verwelkomen.

Kortom, als je meer met jezelf in overeenstemming wil komen en van daaruit wil functioneren.